Zákaznická linka
+420 777 690 800
Po–pá: 9–18 h
Aktuální časopis
Přihlásit

Zaleťte si do kouzelného světa gastronomie!

Vzduchoplavecký restaurant Tetu Brissy dýchá nezaměnitelnou atmosférou. S šéfkuchařem ­Václavem Klečkou jsme si povídali nejen o kuchyni, kterou zde vede, ale také o aktuálních trendech v gastronomii...

Restaurant Tetu Brissy, který je součástí sportovně relaxačního komplexu Park Holiday v Benicích, přenese své návštěvníky do dávných dob vzduchoplavců. Ti nejen odkrývali tajemství cizích krajin, ale také odhalovali kulinářské speciality jednotlivých koutů světa – a na takovou výpravu se můžete pustit i vy. Stačí vstoupit na palubu a ochutnat lahůdky z rukou šéfkuchaře Václava Klečky, pod jehož vedením zde připravují vybrané české pokrmy i gastronomické lahůdky z různých regionů Evropy.

 

Chtěl jste být kuchařem už od dětství? Jak jste se ke gastronomii dostal a jaké jsou Vaše zkušenosti?

Od dětství jsem měl vždy rád jídlo a práci s ním. Dědeček byl pekař a cukrář, tak asi proto jsem se rozhodl pro tento obor. Nyní již šestým rokem řídím gastronomii čtyřhvězdičkového resortu Park Holiday a jejího a la carte restaurantu Tetu Brissy. Ale gastronomií jsem si prošel postupně – poznal jsem práci v závodní jídelně i v klasické restauraci.

Jak byste charakterizoval kuchyni restaurantu Tetu Brissy, čím je výjimečná?

Kuchyni Tetu Brissy bych charakterizoval jako současnou českou a mezinárodní kuchyni s hlavním důrazem na šetrnou úpravu kvalitních a čerstvých surovin. Výjimečná je určitě nejen prostředím s plně otevřenou kuchyní, kde host může po celou dobu sledovat přípravu svého objednaného pokrmu, ale i jedinečnou atmosférou, díky níž se přenesete do kouzelného světa vzduchoplavců.  

Restaurant Tetu Brissy nabízí speciality lokálních kuchyní – do jakých gastronomic­kých koutů světa se již mohli návštěvníci vypravit a jakým národním kuchyním se plánujete v blízké době věnovat?
Šéfkuchař Václav Klečka klade při vaření důraz na kvalitní čerstvé suroviny.

Po dobu mého působení jsme navštívili s našimi „lety“ (tak nazýváme naše sezonní menu Tetu Brissy – jsme přece vzduchoplavecký restaurant) snad už všechny gastronomicky zajímavé regio­ny Evropy. Aktuálně letíme do Sicílie. Předtím jsme navštívili: Tyrolsko, Sardínii, Provence, Toskánsko, Piemonte, ale i Švédsko, Belgii, Portugalsko a řadu dalších.

Po prázdninách bych rád zavítal do Francie a to do jejích severních regionů.

Kde při vytváření pokrmů hledáte inspiraci?

Inspiraci je nejlépe prožít, zkoušet a rád ochutnávat, objíždím Gastro festivaly, navštěvuji lokální trhy, hledám nadšence pro jídlo a jejich přátele. Nejlépe to funguje u cizinců, kteří žijí v ČR a mají kulinářské nadšení, ať jsou to amatéři nebo profesionální kuchaři.

Jakou specialitu ze stálého menu restaurantu Tetu Brissy byste nám doporučil?

Pošírovaný filet z tresky s omáčkou räito a rýžový pilaf. Pomalu dušená hovězí líčka s bramborovým pyré a lanýžovým olejem. Králíka Stimpirata s vařeným bramborem.

Prozradíte nám, jaké je Vaše oblíbené jídlo či národní kuchyně?

Jakékoliv s láskou a péčí vařené.

Jaké jsou nejvýraznější trendy současné gastronomie?

Základem jsou kvalitní čerstvé suroviny a potraviny, lokální produkty z blízkého okolí a jídlo s příběhem. Uvědomovat si, co jíme, a naslouchat svému tělu a jeho potřebám.

Pierre Tetu Brissy (1770–1829)
Francouzský průkopník v letech balonem, který dosáhl slávy díky mnoha letům v balonech se zvířaty, zejména s koňmi.

 

Interier Tetu Brissy je vyzdoben obrazy s tématikou vzduchoplavectví. Pokrmy se v restaurantu Tetu Brissy připravují v plně otevřené kuchyni. Můžete tak sledovat mistry kuchaře při práci.

 

Vedle ochutnávky lahůdek ze stálého menu můžete své chuťové buňky rozmazlovat také při letech do cizích krajů…

Resort Park Holiday

Restaurant Tetu Brissy je součástí resortu Park Holiday v Benicích, ten byl otevřen v září 2007. Za poměr­ně krátké působení na trhu získal některá významná ocenění.

Za originální architektonické řešení mu byl udělen titul „Stavba roku 2008“. Congress & Wellness hotel **** byl v roce 2010 oceněn jako šestý nejlepší wellness hotel v Evropě a byl jediným českým hotelem v první dvacítce.
 

 

Doporučujeme
Terresa restaurant
Health & Leisure Club Park Holiday
Athena Grill
Akční nabídky
Magazine
Mapa obchodní a zábavní zóny
Vyhledejte svůj oblíbený obchod nebo naplánujte trasu v mapě.
Nechte se informovat
Pro vyhodnocování návštěvnosti, optimalizaci webových stánek a personalizaci využíváme cookies.
Používáním našich webových stránek souhlasíte s Principy ochrany soukromí.
Rozumím
Můj účet
OdhlášeníObjednávkyOsobní nastavení
Vše o nákupu
skladem
Po kliknutí na tlačítko “Koupit” budete přesměrováni na e-shop prodejce. Vložte tento, případně i další produkty, do košíku a nakupte.
Sdílet detail
Chcete, aby se zde zobrazovala vaše firma?
Máte-li zájem o zobrazování vaší společnosti na našem webu, vyplňte prosím tento formulář.