Restaurant Tetu Brissy, který je součástí sportovně relaxačního komplexu Park Holiday v Benicích, přenese své návštěvníky do dávných dob vzduchoplavců. Ti nejen odkrývali tajemství cizích krajin, ale také odhalovali kulinářské speciality jednotlivých koutů světa – a na takovou výpravu se můžete pustit i vy. Stačí vstoupit na palubu a ochutnat lahůdky z rukou šéfkuchaře Václava Klečky, pod jehož vedením zde připravují vybrané české pokrmy i gastronomické lahůdky z různých regionů Evropy.
Od dětství jsem měl vždy rád jídlo a práci s ním. Dědeček byl pekař a cukrář, tak asi proto jsem se rozhodl pro tento obor. Nyní již šestým rokem řídím gastronomii čtyřhvězdičkového resortu Park Holiday a jejího a la carte restaurantu Tetu Brissy. Ale gastronomií jsem si prošel postupně – poznal jsem práci v závodní jídelně i v klasické restauraci.
Kuchyni Tetu Brissy bych charakterizoval jako současnou českou a mezinárodní kuchyni s hlavním důrazem na šetrnou úpravu kvalitních a čerstvých surovin. Výjimečná je určitě nejen prostředím s plně otevřenou kuchyní, kde host může po celou dobu sledovat přípravu svého objednaného pokrmu, ale i jedinečnou atmosférou, díky níž se přenesete do kouzelného světa vzduchoplavců.
Po dobu mého působení jsme navštívili s našimi „lety“ (tak nazýváme naše sezonní menu Tetu Brissy – jsme přece vzduchoplavecký restaurant) snad už všechny gastronomicky zajímavé regiony Evropy. Aktuálně letíme do Sicílie. Předtím jsme navštívili: Tyrolsko, Sardínii, Provence, Toskánsko, Piemonte, ale i Švédsko, Belgii, Portugalsko a řadu dalších.
Po prázdninách bych rád zavítal do Francie a to do jejích severních regionů.
Inspiraci je nejlépe prožít, zkoušet a rád ochutnávat, objíždím Gastro festivaly, navštěvuji lokální trhy, hledám nadšence pro jídlo a jejich přátele. Nejlépe to funguje u cizinců, kteří žijí v ČR a mají kulinářské nadšení, ať jsou to amatéři nebo profesionální kuchaři.
Pošírovaný filet z tresky s omáčkou räito a rýžový pilaf. Pomalu dušená hovězí líčka s bramborovým pyré a lanýžovým olejem. Králíka Stimpirata s vařeným bramborem.
Jakékoliv s láskou a péčí vařené.
Základem jsou kvalitní čerstvé suroviny a potraviny, lokální produkty z blízkého okolí a jídlo s příběhem. Uvědomovat si, co jíme, a naslouchat svému tělu a jeho potřebám.
Interier Tetu Brissy je vyzdoben obrazy s tématikou vzduchoplavectví. Pokrmy se v restaurantu Tetu Brissy připravují v plně otevřené kuchyni. Můžete tak sledovat mistry kuchaře při práci.
Vedle ochutnávky lahůdek ze stálého menu můžete své chuťové buňky rozmazlovat také při letech do cizích krajů…