Vyhlášenou restauraci Sokolovny Průhonice, která je pod velením šéfkuchaře Přemysla Douši, naleznete nedaleko centra této malebné obce. Přemysl nabral své zkušenosti ve Velké Británii i v mnoha pražských významných restauracích, mezi něž patří třeba i Hotel InterContinental. Sokolovna Průhonice je výjimečná tím, že sem na rozdíl od jiných podniků můžete zajít na snídani již od 7 hodin ráno a pochutnat si tak na prvním ranním jídle dříve, než vyrazíte do práce.
My jsme se do této vyhlášené restaurace vypravili na oběd, abychom ochutnali speciality, které zde nabízejí. Při příchodu do restaurace nás okouzlil luxusní, osvětlený a vzdušný prostor restaurace. Obsluha nás ochotně uvedla ke stolu. K pití jsme zvolili domácí malinovou limonádu, která opravdu chutnala jako pravé maliny právě utržené na zahrádce. Při výběru předkrmů jsme dali na doporučení číšníka, jenž nám nabídl hovězí carpaccio ze svíčkové doplněné bazalkovým pestem, parmazánovou oplatkou a rukolou. Dále nám navrhnul duet z kachních jater foie gras, které bylo pro změnu s jablky granny smith, portským želé, fíkovým chutney a domácí brioškou. Hovězí carpaccio bylo velmi chutné, maso se rozplývalo v ústech a v kombinaci s ostatními přísadami působilo neskutečné gurmánské potěšení.
Duet z kachních jater foie gras bychom určitě doporučili i těm, kteří běžně játra nejedí, chuťově je to úplně něco jiného, opět se rozplývá na jazyku a v kombinaci s jablky a domácí brioškou je to opravdu nezapomenutelný zážitek.
Z hlavního chodu jsme zvolili Supreme z kukuřičného kuřátka s lanýžovým risottem, hlívou ústřičnou a slaninou, kolegyně si vybrala hovězí beef steak à la Wellington s omáčkou Madeira, žampionem portobello, tymiánem, listovým těstem plněné pancettou a zauzenou bramborovou kaší. Supreme z kukuřičného kuřátka bylo úžasné. Maso velmi měkké a šťavnaté a celkově byl pokrm chuťově velmi vyvážený a zkrátka dokonalý. Hovězí beef steak jsme nechali upravit na způsob well done, tedy propečený. Maso bylo opět velmi měkké a šťavnaté. Chuť masa zajímavým způsobem doplnila bramborová zauzená kaše.
Restaurace Sokolovny Průhonice si od nás zaslouží vysoké ohodnocení a určitě to nebyla naše poslední návštěva v tomto podniku. Obsluha velmi příjemná a ochotná, ceny jsou přijatelné a doporučujeme ji každému, kdo si rád na jídle pochutná.
Duet z kachních jater foie gras s jablky granny smith, portským želé, fíkovým chutney a domácí brioškou.
Hovězí carpaccio ze svíčkové doplněné bazalkovým pestem, parmazánovou oplatkou a rukolou
Supreme z kukuřičného kuřátka s lanýžovým risottem, hlívou ústřičnou a slaninou
Hovězí beef steak à la Wellington s omáčkou Madeira, žampionem portobello, tymiánem, listovým těstem plněné pancettou a zauzenou bramborovou kaší