Denně se zde přijme více než 5000 palet od domácích a zahraničních dodavatelů, naopak z něj každý den více než 3000 palet odchází. Ty potom směřují do všech 129 obchodních domů po celé republice. Zásluhu na tom, že všechno šlape jako skvěle seřízený stroj, mají jednak fungující vnitřní procesy a za druhé zaměstnanci. „Ti jsou nejcennějším aktivem společnosti, proto se maximálně snažíme nastavit takové podmínky, které jim budou vyhovovat. V současné době se velmi intenzivně zabýváme úpravou pracovní doby a sladěním s potřebami provozu skladu,“ vysvětluje Petr Vachek, provozní ředitel distribučního centra. „Pracujeme na tom, abychom byli zaměstnancům schopni nabídnout více směn přes den na úkor těch nočních. To bylo jedno z jejich přání, proto ho respektujeme.“
Uvažujete o práci ve skladu? Nemusíte mít žádné speciální předpoklady, tady vás všechno potřebné naučí: „Máme zkušené trenéry, kteří se každému novému člověku u nás intenzivně a osobně věnují. Všechny zaměstnance vybavujeme novým designovým pracovním oblečením a na vlastní náklady zařídíme i veškerá nutná školení pro práci s manipulační technikou,“ říká Olga Slámová, odborná referentka personálního oddělení. V současné době se těžko shánějí komisní pracovníci a řidiči VZV. Kdybyste na tato místa nastoupili, neznamená to, že na nich vydržíte až do důchodu. Ne z důvodu, že by se s vámi firma záhy rozloučila, ale protože máte šanci dál profesně růst: „Důkazem, že se o zaměstnance staráme a posouváme je vpřed, jsou naši vedoucí pracovníci, kteří vzešli právě z řad řidičů VZV, nebo kontrolorů přijmu zboží. To nás na práci s lidmi baví nejvíce – vidět, jak rostou,“ říká Petr Vachek. Profesním vývojem stále ještě nekončíme. Kromě něj má Kaufland v rukávu ještě další výhody: „Nadstandardní mzdové podmínky včetně atraktivního bonusového systému, kde má každý zaměstnanec možnost si měsíčně vydělat až násobek své hrubé mzdy. Mimo to máme i řadu benefitů, jako je až 25 dnů dovolené, stravenky, Multisport kartu nebo program Zdraví nás baví, v rámci něhož se mohou zaměstnanci účastnit různých seminářů a workshopů na téma work-life-balance nebo zdravé stravování,“ přibližuje další lákadla Zuzana Zajícová, vedoucí personálního oddělení. Vy ještě váháte?