Všechny restaurace resortu Aquapalace v současnosti procházejí změnou nabídky pokrmů tak, aby lépe odpovídaly poptávce zákazníků a moderním trendům v gastronomii. Nový manažer gastro provozů Tomáš Procházka nám prozradil, jaké změny se svým týmem plánuje a co se jim již podařilo zrealizovat. Nový koncept stravování v Aquapalace Praha je postaven na čerstvých surovinách, jejich šetrnější přípravě a vlastních výrobcích. „S naším šéfkuchařem Tomášem Kourkem se snažíme všechny produkty vyrábět sami, v první fázi jde především o nabídku dezertů, baget a výrobků studené kuchyně,“ říká Tomáš Procházka. „Chceme, aby jídlo u nás podávané bylo atraktivní a především chutné. Například většina našich dezertů již pochází z vlastní výroby.“
Ve Spa & Wellness centru se menu kompletně promění. „Chtěli bychom klientům nabízet jídla s ohledem na zdravý životní styl, která v provozu tohoto typu očekávají. Lidé si chodí do Spa & Wellness centra odpočinout od starostí všedních dní, zrelaxovat se. Tomu musí odpovídat i nabídka jídel. Spa & Wellness navštěvují lidé, kteří o tom, co jedí, většinou přemýšlejí. Jídla budou odlehčená, ale přitom chutná. Rozhodně však nepůjde pouze o saláty, které v nabídce samozřejmě nebudou chybět,“ vysvětluje Tomáš Procházka. Pod pojmem odlehčená strava si můžete představit plnohodnotná jídla. Ochutnat budete moci i jídla vegetariánská, veganská nebo pokrmy, které budou zohledňovat také potřeby klientů s různými potravinovými intolerancemi či ve speciálním režimu, například sportovce. „Rádi bychom našim klientům připravili nutričně vyváženou stravu, která bude splňovat požadavky zdravého stylu života. V současné době už si ve Spa & Wellness centru můžete dopřát maso upravené metodou sous-vide,“ prozradil manažer gastro provozů.
Nového menu se dočká také restaurace Coca Cola, největší gastronomické zařízení v Aquapalace Praha, která se nachází v prostorách Vodního světa. „Protože tuto restauraci navštěvují hojně rodiny s dětmi, snažíme se i zde jídla odlehčit a připravit zdravější, avšak stále pro děti atraktivní nabídku. Hlavní změna bude spočívat ve výrazném omezení nezdravých a smažených jídel. Namísto nich jsme připravili, a již úspěšně uvedli do provozu, například samoobslužný bufet s těstovinami. Dále zahrneme do nabídky klasické pokrmy, které však budou připraveny moderními metodami, jako například sous-vide, tedy pomalé vaření potravin ve vakuu,“ přiblížil Procházka novinky.
Ke stálé nabídce patří také samoobslužný salátový bar, domácí pizza od mistrů pizzařů přímo z pece, čerstvé bagety a v neposlední řadě rozšíření zdravých jídel a nápojů, jako například smootie, zeleninové crudites s dipy, stejně jako nabídka čerstvého ovoce.
Změny se dotýkají také příjemné kavárny Café Clara v prostorách vstupní haly. „Už nyní tam mohou návštěvníci vybírat z nabídky dezertů vlastní výroby, baget, snacků či croissantů. Ohlasy na ně jsou velmi povzbudivé,“ říká spojeně Tomáš Procházka. „Stejně tak restaurace Athena Grill, jež se nachází hned vedle, se dočká nové nabídky, která, jak věříme, přinese ještě autentičtější chuťový prožitek. V současné době pracujeme na novém menu. Dáváme jej dohromady s naším novým kolegou, který se před 30 lety odstěhoval do Řecka a věnoval se tam po celou dobu gastronomii. Chceme tak přenést chuť pravého Řecka do naší restaurace Athena Grill,“ uzavírá Procházka.
FOTO: Přijďte ochutnat řecké speciality do restaurace Athena Grill v Aquapalace Praha